Witam Państwa.
Jakoś umknął mi ten krok, więc witam się i przestawiam dopiero teraz, mając już parę tłumaczeń na swoim koncie.
Z SCP Foundation, jako zapalony fan związany jestem od ponad dwóch lat, dzięki najpierw grze komputerowej SCP-087, a potem głównej stronie Fundacji. Założyłem konto aby przede wszystkim tłumaczyć raporty na język polski, a jednej strony aby łatwiej było mi zachęcić moich znajomych o słabszej znajomości angielskiego do sprawdzenia Fundacji, a z drugiej do polepszania swoich zdolności językowych.
Jeżeli chodzi o wybory SCP do tłumaczenia to oprócz podstawowego warunku - musi podobać się mi - preferuje zagadnienia dobrze mi znane, abym mógł lepiej zrozumieć i przetłumaczyć raport, to jest - informatyka, fizyka, matematyka, religia i wierzenia chrześcijańskie, muzyka (również twórczo).
Jako że rysować nie potrafię zupełnie, a na fotografowaniu się nie znam, strony graficznej niestety nie wzbogacę.
Gdyby ktoś przymierzał się do jakiegoś większego projektu tłumaczeń, np kanonu lub rozległych raportów (może by tak dorobić "kolorowe" testy do SCP-093, hmm?) to proszę dać znać.
A zanim pochwalę się w całości swoim dziełem, czyli nowym SCP-PL, to pewnie jeszcze trochę czasu minie (chyba że ktoś chciałby się skonsultować w zakresie moich, wymienionych wyżej zainteresowań przy tworzeniu swojego dzieła).
Mam nadzieję że nasza współpraca będzie owocna.
Mefioo9
SCP Foundation
Secure, Contain, Protect