Bardzo ciekawy, ze sporym potencjałem
pod ośrodkiem przechowawczym 1█ (sektor Keter).
Ja bym zastosował formę "w Sekcji Keter" (można dodać podziemnej) "Placówki/Ośrodka 1█".
Zobacz sobie bezpieczne-placowki
Rosa rugosa (róża pomarszczona)
Nazwy gatunków po łacinie powinny być kursywą
pełnym zaopatrzeniem potrzebnym okazom tego gatunku
Czemu robiłeś tą linijkę osobno dla róży i szczura a osobno dla szympansa, zamiast zrobić jedną dla całej trójki? :)
z pełnym zaopatrzeniem potrzebnym okazom tego gatunku
Teksty przekreślone wskazują na zmianę np. w czynnościach przechowawczych, tzn. coś było w porządku, ale się zmieniło. Tutaj (dla personelu Klasy D) wygląda to tak jakby ktoś się rozpędził, pomylił i przekreślił błąd. Raporty mogą się zmieniać w czasie, ale nie powinny w pierwszej kolejności pojawić się z błędami
jednego (1) ochroniarza z poziomem upoważnienia 2 klasy C
jednego (1) ochroniarza/członka personelu bezpieczeństwa Poziomu 2 Klasy C i podobnież później
wykonywane przez określoną ilość personelu klasy D
Tzn jaką? Jeżeli konkretną i niezmienną, to napisz. Jeżeli zależną od czynników to opisz. Procedury Przechowawcze muszą być tak konkretne jak tylko się da
Aby doszło do eksperymentu potrzeba zezwolenia rady O5.
O Panie, na pewno potrzeba zezwolenia CAŁEJ rady O5, czy może wystarczy "zezwolenie pracownika Poziomu 5"? ;)
Wszelkie usterki lub zmiany trzeba niezwłocznie zgłosić członkowi personelu poziomu upoważnienia 4 klasy B
Hmmm, wg mnie prędzej jakiemuś Dyrektorowi Placówki, Koordynatorowi Badań (jak sprawa poważna) ale prędzej jakiemuś nadzorcy a nie po prostu członkowi jakiejś grupy.
Figurka aktualnie jest bardzo poniszczona
Nie wiem jak dla innych, ale to zdanie jest dla mnie nieco kolokwialne, szczególnie przez słowo "poniszczona"
agent polowy ███ poinformował radę O5
Hmmm, zwykli agenci polowi mogą zwracać się bezpośrednio do Rady? "poinformował przełożonych"?
(Zwiń) Ukryty tytuł
W collapsible chyba nie zmieniłeś domyślnego tekstu dla linku zwijającego ;)
Po tej czynności prawdopodobnie powstało na ułamek sekundy pole rażenia, takie samo jak po dwudziestu czterech (24) godzinach oczekiwania.
Nie podoba mi się to zdanie. Zmieniłbym na coś w stylu "Po wykonaniu polecenia odnotowano nagły skok pola rażenia. Szacunkowy zasięg własności anomalnej podmiotu wskazuje na moc równą nagromadzonej po dwudziestu czterech (24) godzinach normalnego oczekiwania. Skok był niezwykle krótki…" i tu wstawić wg Twojego pomysłu opis jak krótki i dlaczego. W końcu ktoś musiał jakoś sprawdzić czy to ogromne pole dalej jest. Wyobraź sobie eksperyment. Klasa D odłamuje rączkę i nagle ludzie który powinni żyć, bo stoją daleko, umierają od razu. Najpierw patrzysz gdzie umarli (oszacowano moc i zasięg). Potem wysyłasz np. różę na robocie i sprawdzasz gdzie jest jakie pole. :)
Obiekt jest zniszczalny, jednak uszkodzenie wiąże się ze śmiertelnymi skutkami.
To że uszkodzenie wiąże się ze śmiertelnymi skutkami to pikuś. Można podmiot wywieźć do Placówki Arktycznej i tam nawet zmielić. Gorzej że pozostałości dalej wykazują własności anomalne. Fundacja nie chce go zniszczyć bo jednorazowo będzie pole o dużym zasięgu. Fundacja nie chce go zniszczyć bo łatwiej pilnować jedną figurkę niż kupkę kawałków i nie daj Boże jakiś pył albo drobny piasek.
Swoją drogą jakbyś chciał rozwinąć pomysł to właśnie jak bym poszedł w tę stronę - czy pył powstały w hipotetycznym zmieleniu kawałka figurki ma taką samą moc jak ona? Może Rebelia Chaosu postanowi położyć na tym łapy jak (o ile) się dowie? ;)
To są oczywiście moje myśli i nie musisz się do nich stosować. Po za tym Sharha, DrJames i wanna-amigo są większymi autorytetami w tym względzie i mam nadzieję że oni się konstruktywnie wypowiedzą.