Przeglądając forum SCP Wiki Pl natknąłem się na ten wątek więc postanowiłem iść w ślady reszty i napisać coś o sobie. :)
Więc z Fundacją SCP jestem zaznajomiony od ponad roku, pierwszym obiektem który przeczytałem był SCP-173. O dziwo nie była to oficjalna Polska filia fundacji lecz zwykła stronka z creepypastami. Po przeczytaniu wielu innych obiektów spodobało mi się to na tyle, że poszukałem informacji na temat SCP w internecie. Po znalezieniu SCP Wiki PL przeczytałem praktycznie wszystkie obiekty będące tu do tej pory, a także zapoznałem się ze strukturą fundacji oraz innymi organizacjami jak Rebelia Chaosu. Po tym całym roku postanowiłem założyć konto i pomóc w tłumaczeniu obiektów, aby każdy mógł je swobodnie przeczytać w języku Polskim.
Moimi ulubionymi obiektami są SCP-173, SCP-106 oraz SCP-513. Ogólnie i w szczególe ciekawe są także obiekty PL, które uwielbiam czytać, jeśli tylko pojawi się jakiś nowy na stronce. ;)
Na chwilę obecną mam cel przetłumaczyć wszystkie obiekty występujące w grze SCP: Containment Breach, a po tym zamierzam tłumaczyć różne inne ciekawe artykuły. Zamierzam też przetłumaczyć obiekty typu zrozumiane. Nie ukrywam zamiaru napisania własnych SCP-PL na które mam różne ciekawe pomysły będące się opierać na wielowymiarowości oraz anomalnych lokalizacjach. :)
Chcę być jak najbardziej użyteczny i proszę o otwartą krytykę moich wypocin.
Pozdrawiam wszystkich :D