Cześć.
Dawno aktywnie nie uczestniczyłem w życiu SCP-PL — mam nadzieję to zmienić. Offtopic: Cieszę się, że SCP-PL nabiera rozpędu. ;)
Chciałbym wywołać, jak nazwa kategorii wskazuje, burzę mózgów. Chodzi o to, że w nocy przeglądałem swoje raporty i uważam, że (zwłaszcza iż, jak głosi inny wątek, scp-wiki.net prowadzi projekt "Resurrection") motywowi zamkniętemu w SCP-PL-010, czyli swoistemu minikanonowi, można nadać głębi.
OK, mniej pieprzenia, a więcej konkretów: chciałbym opisać postać Juliana S., rzucając nań i na jej motywy nieco więcej, ale nie za dużo, światła. W serii opowieści chciałbym opisać, co doprowadziło normalnego niegdyś mężczyznę do stworzenia SCP-PL-010 (i może… kilku innych "zabawowych" obiektów).
Nie będę kłamał: kiedy pisałem SCP-PL-010 nie myślałem dużo o Julianie S.; stworzyłem go jako postać, której motywy pozostaną nieodgadnione. Amen.
Do tego pomysłu pchnęło mnie zauważenie wątku na forum, w którym inny użytkownik prosił o przejrzenie jego dzieła, w którym zawarł postać Juliana S. i prowadzącego eksperymenty na SCP-PL-010 dr. Littenberga. Poczułem wtedy wielką satysfakcję i radość z tego, że kogoś ten raport zafascynował w takim stopniu.
W temacie tym proszę Was o wyrażenie Waszej opinii na temat tego, czy bylibyście zainteresowani przeczytaniem takich opowieści, oraz Waszych pomysłów związanych z Julianem. Myślę, że taka seria opowieści mogłaby nadać głębi samemu SCP-PL-010.