Witam.
Chociaż raczej to powinienem napisać "Witamy" bo jest nas dwóch :D
Nasza przygoda z SCP zaczęła się bardzo typowo bo od Amerykańskiej witryny SCP gdzie spędziliśmy zanurzając się w to fascynujące uniwersum przez dosyć długi czas. Kiedy dowiedzieliśmy się o tym, że istnieje również i nasza rodzima filia nie mogliśmy się powstrzymać aby do niej nie zajrzeć. Tutaj również przez pewien czas jako zwykli goście czytaliśmy raporty, opowiadania itd. aż w końcu zgodnie stwierdziliśmy, że chyba możemy wspólnie wejść w to i zacząć wspierać Polskie SCP naszymi własnymi pomysłami czy wytworami wyobraźni i nie tylko.
Tak więc witamy tutaj wszystkich i liczymy na miłe przyjęcie oraz owocną współpracę na rzecz Polskiej filii SCP.
Pozdrawiamy!
Witajcie, bardzo miło jest mi Was widzieć w naszych skromnych progach, mam nadzieję że ta wiki spełnia Wasze oczekiwania! Zapraszam również do zapoznania się z naszymi raportami i opowieściami, ostatnio ostro pracujemy i nieskromnie mówiąc jest w czym się zagłębiać.
Oczywistym pytaniem jest, z kim mam przyjemność, ponieważ jedno konto kojarzy się zwykle z jedną osobą, a tutaj najwyraźniej tak nie jest. O tyle trudniejsze mogą być również pytania o Wasze zainteresowania, tak bezpośrednio związane z SCP (ulubiony raport, opowieść, może kanon?), jak i ogólne (muzyka, sztuka, hobby). Im lepiej się znamy tym lepiej się współpracuje, a poza tym to jest przyjemne.
Pamiętajcie, nie ma pośpiechu jeśli chodzi o wkład własny. A wszelkie Wasze komentarze czy oceny są tak samo ważne i tak samo brane pod uwagę, co nawet najlepszych pisarzy. Oczywiście w przypadku wszelkich pytań, wątpliwości, propozycji jestem do Waszej dyspozycji.
Również pozdrawiam!
No tak, to może być problematyczne kiedy jedno konto okupują dwie osoby ale znaleźliśmy na to pewne rozwiązanie. Może nie będzie idealne ale lepsze takie, niż żadne.
W każdym napisanym przez nas poście będziemy na samym początku pisać kto go pisze aby było wiadomo kto w obecnym czasie jest na koncie.
Mateusz (Kuki)
Hej wam.
Nazywam się Mateusz ale mówcie do mnie Kuki, mam 23 lata i pochodzę z górnego śląska. Na co dzień jestem człowiekiem pracującym i szykującym się powoli do pójścia (wreszcie) na studia. Interesuje się szeroko pojętą prozą, którą zresztą sam staram się w miarę czasu i weny tworzyć. Do tego dochodzą pobudki lingwistyczne oraz zamiłowanie do siatkówki. Hobbystycznie interesuję się również historią świata. Jeśli chodzi o uniwersum SCP to moim ulubionym raportem jest (ciężko wybrać bo dużo jest naprawdę dobrych i ciekawych) SCP-076 a z polskich SCP-PL-034. Co do opowiadań to szczególnie do gustu przypadł mi "Rycerz" z naszej filii a z amerykańskiej to większość autorstwa DrClef.
Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że pewnie większość czasu na tym koncie jak i na forum będę spędzał ja.
Pozdrawiam.
Marcel
Pewnie coś o sobie napisze jak tylko wejdzie na kont.
Miło zobaczyć kogoś, kto docenia naszą 034, sam zawsze uważałem że jest to jeden z naszych najlepszych raportów. I tak, Clef jest dobrym pisarzem, może aż zbyt dobrym, ilość Jego dzieł jest na tyle wielka, że wszystkiego jeszcze nie przeczytałem. Ostatnio planuję ugryźć Jego GOC, zobaczymy jak to wyjdzie.
Może dość naiwne pytanie, jednak i tak je zadam: czy nie łatwiej będzie założyć dwa konta? Jeśli można spytać o powód konta dzielonego, jaki on jest?
Mateusz (Kuki)
Odpowiedź jest dosyć prosta. Zdecydowaliśmy się na coś takiego ponieważ Marcel nie ma obecnie możliwości aby posiadać tutaj własne konto. Jeśli kiedyś ulegnie to zmianie to najpewniej będziemy mieli osobne konta ale póki co współpracujemy razem i zmuszeni jesteśmy do takiego stanu rzeczy. Fakt, strasznie to problematyczne ale cóż, siła wyższa.