Witam!
Jakis czas temu w mojej głowie zrodził się pomysł napisania własnego raportu o SCP. Jak widać w tytule, pomysł ten zwie się "Nóż samobójców". Nóż ten to popularny w XIX wieku nóż myśliwski o nazwie Kordelas, często spotykany również w XVIII-o wiecznej Szwecji jako narzędzie militarne (również używany w innych krajach, m.in Niemczech). Wspomniany wcześniej obiekt przechowywany jest w drewnianej skrzynce o długości 70cm. Skrzynia znajduje się w pomieszczeniu o wymiarach 4mx4mx4m. W w/w pomieszczeniu znajdują się jedynie: lampa na suficie, jedna kamera stale monitorująca pokój, drewniany stół oraz skrzynia, której zawartość została wcześniej przeze mnie wspomniana. Przebywanie w odległości do 5 metrów od sztyletu w czasie dłuższym niż 15 minut wywołuje efekty uboczne tj. Nudności, halucynacje słuchowe oraz próbę samookaleczenia "demonicznym" nożem. Jeszcze chyba nic takiego nie było, proszę o szczerą opinię czy pomysł ten wydaje się ciekawy. Co do historii samego obiektu - planuję skupić się na faktach historycznych (dotyczących Kordelasa jako rodzaju noża), ale też na fikcyjnej historii skupiającej się na tym konkretnym sztylecie. Tak jak wspomniałem wcześniej - czekam na szczerą opinię, mam nadzieję, że pomysł jest całkiem ciekawy.
Pomysł na SCP "Nóż samobójców"