Proszę o krytykę, a nie hejt :) otóż mój pomysł jest taki, że w jednym z pokoi w fundacji SCP jest lustro które ujawnia prawde. Samo lustro jest bezpieczne i ukazuje samą prawdę nie zależnie jak brutalna by była. Jednak jak ktoś je rozbije umrze po 7 godzinach, lecz jak ktoś rozbije je ledwie zostanie do niego wciagniete. PS To mój pierwszy pomysł
Hej. Pomysł wydaje mi się… klasyczny. Masz lustro które pokazuje "prawde" i wszystkie straszne rzeczy które dowiadują się o sobie ludzie którzy je zobaczą. Każdy raczej już widział czy chociaż słyszał o czymś w tym stylu, same z siebie raczej nie wzburzy w nikim wielkich emocji.
Musisz dodać jakiś twist do tego. Może to lustro wydaje się pokazywać prawde, ale tak naprawde pokazuje to czego nie chcemy zobaczyć? Może pokazuje to co się zawsze wydarzy? Może pokazuje wersje alternatywnego świata istniejącego wewnątrz lustra gdzie wszystko co mogło pójść źle poszło źle?
Jest wiele opcji jak jak wzbogadzić pomysł, bo według mnie sama baza to za mało.
Jednak jak ktoś je rozbije umrze po 7 godzinach, lecz jak ktoś rozbije je ledwie zostanie do niego wciagniete.
A to dla mnie brzmi jak "Brzmi fajnie to dodam". Nie widze najmniejszego możliwego połączenia między pokazywaniem prawdy, a wciąganiem trupów.
Nie wrzucaj jednego postu dwa razy, zaśmiecasz forum.
Proszę o krytykę, a nie hejt
To forum służy do krytyki, nie hejtu. Nie musisz się martwić.
w jednym z pokoi w fundacji SCP jest lustro które ujawnia prawde
Musisz napisać jak się tam znalazło i jaką prawdę ujawnia.
Jednak jak ktoś je rozbije umrze po 7 godzinach
Czyli te lustro się regeneruje, czy Fundacja ma kilka egzemplarzy? Bo nie napisałeś.
jak ktoś rozbije je ledwie zostanie do niego wciagniete.
Jak będzie to wyglądało? Czy bedzie można z tą osobą się porozumieć?
Ogółem bardzo mało informacji na temat SCP-ka. Plus czeka cie dużo pracy, bo musisz jakoś ciekawie rozwinąć ten wątek, żeby komuś chciało się go czytać.
~Niezbyt utalentowany pisarz
Nie wrzucaj jednego postu dwa razy, zaśmiecasz forum.
Cytując zasady naszej witryny
Jeśli widzisz naruszenie zasad: zgłoś to administracji
Prosiłbym w przyszłości abyś nie pouczał samodzielnie innych użytkowników, lecz zgłosił to do administracji, a my podejmiemy odpowiednie kroki.
Jako rade doradze ci w jaki sposób powineneś pomagać w tej. Chodzi mi dokładniej o to, żebyś *skupił się na pomyśle*. Widze w twojej wypowiedzi pytania w jaki sposób to działa, jak wygląda, lecz kompletnie brakuje opinii co o samym pomyśle myślisz. Nie ma żadnych rad co powinien zrobić, albo swój pomysł poprawić. Fakt, autor podał mało informacji, ale fakt że mało opisał obiekt nie powinien być jedyną rzeczą jaką z tego wyciągnie.
Parafrazując - Skup się na samym pomyśle, a nie technikaliach. Poprawa technikali ma miejsce gdy krytykujemy szkic.