Moim zdaniem nieciekawy pomysł. Zbyt bardzo podobny do slendermana, ponadto wątpię, aby udało ci się w takim skipie zawrzeć interesującą fabułę, a jeśli postać jest nieciekawa, a skip nie ma fabuły, to od razu raport wyleci ze strony i niepotrzebnie zmarnujesz czas.
Tutaj też taka rada: jeśli ma być to twój pierwszy skip to lepiej zacznij od czegoś niehumanoidalnego, gdyż trudno jest napisać dobrego SCP z interesującą fabułą, który jest humanoidem. Do tego potrzeba doświadczenia i dosyć długiego stażu w fandomie Fundacji, aby znać sztuczki, które zaskoczą starych wyjadaczy SCP. Większość humanoidów początkujących użytkowników trafia później na forum z krytyką i przeważnie są to takie zwykłe x-many z jakąś tam zdolnością, nic ciekawego, a za to przeszkadzającego w szukaniu perełek.
Jeśli jednak chcesz się podjąć wyzywania, to spróbuję ci tu dać parę wskazówek.
Po pierwsze: ustawianie granicy dorosły=18 lat jest niezbyt mądrym pomysłem, tutaj możesz przecież tak dobrze rozwinąć pomysł! Możesz wskazać, że chodzi o dorosłość emocjonalną i mentalną (wpleść możesz w to wątek jakiegoś 14/15-latka z o wiele młodszym rodzeństwem, który musiał zacząć radzić sobie samemu LUB 20-latka, z którym twój obiekt by się bawił, bo by dalej miał duszę dziecka [ciągłe imprezy, bójki, tego typu sprawy]) lub możesz też dopisać, że chodzi o dojrzałość fizyczną (wtedy to jest jakoś 16/17-21/22 lat). Powiedzenie, że ktoś jest dorosłym, bo skończył 18 lat, jest bardzo próżne; ten wiek to tylko liczba w naszym systemie prawnym i nijak ma się do prawdziwego stanu rzeczy.
Po drugie: SCP to tylko narzędzie, dzięki któremu masz opowiedzieć jakąś historię i wzbudzić emocje w czytelniku. Musisz wzbogacić właściwości anomalii w taki sposób, że będziesz mógł poprowadzić narrację wedle swojego scenariusza. Zabawa z dziećmi i anomalne zaniki pamięci to za mało w tej kwestii. Możesz dodać jakieś powiązania obiektu z konkretną osobą, wymyśl coś!
I trzecia rzecz: błagam, nie dodawaj wszystkich możliwych pomysłów do jednego raportu na raz, bo wszystkiego będzie za dużo. Jak zamierzasz dodać wątek, np. powiązania obiektu z jakąś osobą i skupić na nim fabułę, to nie dodawaj wątku o nawiedzeniu przez SCP dziecka jakiegoś naukowca.
Pozdrawiam i w razie czego służę pomocą. Mam nadzieję, że nie napisałem tego wszystkie zbyt chaotycznie, bo jest już 1:00 i mózg gorzej pracuje :P.