Kilka błędów językowych zrobiłeś. :/
Biologiczna część obiektu wykazuje funkcjonowanie części procesów biologicznych, takich jak cyrkulacji krwi i wymiany komórkowa
Wymiany komórkowej*
Mechanizm instancji wydaje się być operowanym przez znajdujące się wewnątrz części elektroniczne.
Operowany*
Zbiorowiska tej rasy zostały nie wydawały się przekraczać kilkunastu przedstawicieli
Niepotrzebne zostały
a w przypadku napotkania grupy rozpoczynała się walka w celu zdobycia kryształów które nosiła ze sobą druga grupa jako prowiant.
Osobiście dodałbym drugiej, czy coś takiego przed "grupy"
nagłe wymarcie większości wszystkich organizmów zamieszkujących planetę.
To większości, czy wszystkich.
lecz spotkanie jakiegoś rodzaju organizacji.
Jak dla mnie sformułowanie "Jakiegoś rodzaju" jest przeciwieństwem języka klinicznego.
różnego koloru farbami, posiadając najpewniej charakter stylistyczny. Posiadają organ pozwalający na wydawanie dźwięków zlokalizowany na spodzie ich głowy
Błąd, jak dla mnie, językowy, napisałeś w sumie, że te farby, mają organ pozwalający na wydawanie dźwięków, powinieneś imo dodać coś w stylu "Wspomniane insekty posiadają…", lub nawet "Posiadają one" (bo farba to jest ta, a insekty są te)
Po kilku godzina głośność ich rozmowy się zwiększyła
Po kilku godzinach*
Po kilku godzina głośność ich rozmowy się zwiększyła, tak samo jak tonacja naostrzyła
Znowu, opinia, zamieniłbym to na coś w stylu *"Po kilku godzinach głośność rozmowy się zwiększyła, a tonacja naostrzyła"*
odpowiadające naszej straży pożarnej
Piszesz to z perspektywy Fundacji, więc to w sumie brzmi tak jakby tylko Fundacja miała straż pożarną, zamieniłbym na *"Odpowiadające straży pożarnej, ludzkiej/współczesnej cywilizacji"*
jak istoty uformowane z fal lub światła.
Chyba zapomniałeś "np."
Cywilizacja ta była w momencie transportu populacji swojej planety do statku, który miał prawdopodobnie przetransportować ich do alternatywnego wymiaru
W momencie czego? Wylosowania jedynki, rozpoczęcia nagrania, czy też czegoś innego?
Nagranie to przedstawiające planetę skalną z nierozwiniętą florą roślinną
Przedstawia*
złożonych w klitki społeczne
"klitka pot. «małe, ciasne pomieszczenie»", mogę źle gadać, ale wydaje mi się, że sformułowanie klitka jest bardziej używane w opisie pomieszczeń.
Posiadałby one poziom technologiczny porównywalny do Ziemi.
By? Posiadałby się bardziej używa jak mówi się o tym jak by były jak, by one przeżyły, wydaje mi się, że chodzi ci tutaj o Posiadały, jako, iż opisujesz to co się dzieje podczas nagrania, a nie spekulacje o tym co wydarzyłoby się po nagraniu.
Rzeczywistości Scratona nie wpływają na zdolności anomalne obiektu, co jest atrybutowane faktowi, że obiekt nie daje żadnego odczytu Hume, wskazują na kompletny brak rzeczywistości w miejscu instancji. Nie jest znany mechanizm pozwalający na manipulacje rzeczywistości przez obiekt bez wydzielania Hume.
Co wskazuje na co? Niezrozumiałe zdanie.
Do obiektu została przyczepiona kartka wykonana z nieznanego ksylenu, najpewniej stworzona przez cywilizację która żyła w wymiarze Sheol-32
Musisz napisać z którego nagrania jest to cywilizacja.
Dam + jak poprawisz te błędy.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Morbi commodo, ipsum sed pharetra gravida, orci magna rhoncus neque, id pulvinar odio lorem non turpis. Nullam sit amet enim.