Mam pomysł na SCP (będę na niego narazie mówił SCP 999). Będzie to złoty rewolwer i kilkaset złotych nabojów. Jeżeli na pocisku napiszę się opis człowieka lub zwierzęcia i wystrzeli się ten pocisk z SCP 999 to kula zmaterializuje się koło głowy istoty opisanej na pocisku (w każdym przypadku kończy się to śmiercią obiektu). Jest jeden problem. Jeżeli na kuli zostanie napisane imię np. Janusz Kowalski, to każda osoba o imieniu Janusz Kowalski zostanie zastrzelona przez SCP 999. SCP 999 w nie odpowiednich rękach może doprowadzić do końca świata (wystarczy napisać na kuli "ludzkość" lub "wszystkie istoty żywe"). SCP 999 dla fundacji może może być bardzo przydatny np. podczas contaiment breacha placówka nie musi się martwić potencjalną ucieczką klasy D ponieważ można użyć SCP 999 do zabicia każdej klasy D z danego budynku. Dokumentacja SCP 999 będzie ściśle tajna. Jeżeli SCP 999 trafiłby w ręce wrogów fundacji to mógłby doprowadzić do śmierci całego personelu, dlatego o istnieniu SCP 999 będzie wiedziało jak najmniej osób. Nie wiem jak jeszcze można rozwinąć ten pomysł, więc dlatego wstawiam go tutaj. Proszę o krytykę. (tak wiem że pomysł trochę podobny do death nota)
Pomysł na SCP.
Rozpoczęta przez:
Marek Majchrowicz
Data: 06 Sep 2020 15:50
Liczba wypowiedzi: 3
RSS: Nowe wypowiedzi
Data: 06 Sep 2020 15:50
Liczba wypowiedzi: 3
RSS: Nowe wypowiedzi
Podsumowanie:
Rewolwer.