W skrócie chciałem napisać podmiot SCP (Euclida konkretnie). Ten SCP jest nazywany poetą. Właściwie nie ma stałej fizycznej formy ale z jego stroju z początków XIX wieku można odczytać sylwetke humanoida. Obiekt wydaje się być w ciągłym stanie Melancholii co sam często potwierdza rozpaczając nad sobą. Gdy w pobliżu obiektu znajdzie się jakikolwiek człowiek powyżej 12 lat(w przypadku osoby młodszej niż 12 lat podmiot powie że dziecko nie jest warte jego poezji) SCP otworzy swój tomik poezji nieznanego autora i zacznie czytać. W tym momencie mogą wydarzyć się dwie różne rzeczy tester pomyśli że jest głównym bohaterem wiersza i zacznie zachowywać się jak on widząc całe otoczenie jako innych bohaterów poematu lub tester zacznie otrzymywać wizje'' w których widzi cały poemat z perspektywy różnych postaci po tym czasie tester popadnie najczęściej w stan głębokiej depresji i zacznie za wszelką cenę próbować powrócić do podmiotu mówiąc że: Tylko on jest w stanie zrozumieć mój ból i melencholije''.
Koncept jest raczej we wczesnej fazie ale jestem ciekawy co o nim myślicie.
Pomysł na podmiot SCP
Podsumowanie:
pomysł na mój pierwszy podmiot