Tak jak mówiłem ocenię wszystkie prace po przeczytaniu wszystkiego w związku z specyficznością pracy, bo tak jak mówiłem rzeczy, które przeczytałem po np. 1/3 pracy zmieniły się radykalnie po przeczytaniu prac wszystkich.
Co do pracy, mam tu i tam pewne małe uwagi jak na np. długość lub jedynie jakoś tak nieco bardziej rozwinięte postacie niż "MFO-1, MFO-2, naukowiec i postać, która powoli zostaje szaleńcem" cliche, lub do pracy Douglasa, która była takim fest LSD tripem, co wiele może lubić ale ja osobiście nie jestem fanem i zadecydowało to końcowo u mnie na zdecydowaniu się na ocenę neutralną u Douglasa.
Jednakże wszystkie inne prace dostają plusa od mej osobowości, bowiem osiągnęły tzn. tajemnicę idealną. (Zgaduje, że na to miał mocny wpływ Charo, biorąc pod uwagę jak dużą mu rozprawkę jebnąłem po PL-200 dokładnie na ten temat, jednakże tutaj do tego faktu przyłożył się każdy, Charo, Douglas i Miś, zgaduje też, że w planowaniu, każdemu czapka z głów).
Tajemnicą idealną jest jak odpowiedź nie jest oczywista, ale nadal jest wystarczająco tajemnicza, żeby zmusić discorda do tworzenia teorii od siebie różnych i to właśnie wam się udało. Gratulacje. Wejście na strefę, gdzie ma się wystarczająco informacji, żeby nie było niemożliwe domyślenie się co się odpierdala, ale też nie wyjście za bardzo w drugą stronę gdzie każdy wie co się dzieje nie jest proste.