No dobrze, masz pewien zarys pomysłu, ale brakuje Ci najważniejszej rzeczy — fabuły. Zobacz: współczesne artykuły na wiki to nie są zwykłe opisy dziwnych rzeczy. To są najzwyczajniej w świecie prace literackie. Tak jak książka. Powieści o Harrym Potterze to nie jest punktowa lista wymyślonych magicznych zaklęć, tak samo "Krzyżacy" to nie jest spis braci zakonnych z XV wieku. To są pewne historie ze wstępem, rozwinięciem i zakończeniem. Mają one swoich bohaterów, następujące po sobie wydarzenia oraz emocje. Tak samo jest z raportami SCP.
Przedstawiasz mi swój pomysł i pytasz czy jest dobry, ale ja nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie, ponieważ dałeś mi tylko fragment. Anomalia jest w raporcie najmniej istotnym elementem i tak naprawdę każda właściwość anomalna może być dobra jeśli wykonasz ją porządnie. Pytanie brzmi: jaką opowieść chcesz nam zaprezentować?
Mógłbym teraz spędzić dużo czasu na tłumaczeniu Ci tych spraw, ale wszystko to jest już opisane w poradniku "Jak napisać SCP" i właśnie tam Cię teraz odsyłam. Polecam też przeczytać kilka nowszych prac na wiki, żeby opatrzeć się z całym konceptem fabuły w skipie. Być może wydaje Ci się, że próbuję Cię zbywać jakimiś linkami, albo że próbuję być złośliwy, ale to nie tak. Widziałem już bardzo wiele osób, które przychodzą tutaj i jestem w stanie rozpoznać kiedy ktoś nie przeczytał poradników lub nie do końca rozumie koncept współczesnego skipa. Nawet jeśli czytałeś już "Jak napisać SCP" to naprawdę zrób to ponownie i pytaj nas jeżeli coś wydaje Ci się niejasne. Lepiej zacząć od podstaw, zapoznać się z teorią, popatrzeć jak to robią inni i dopiero wtedy spróbować zamiast rzucić się na głęboką wodę nie wiedząc do końca z czym to się je.