Siemka
Mam pytanko w sprawie aprobat. Na początek jednak wspomnę, że nie chcę się narazić administracji i wógole, ale to ważne pytanie, które trzeba zadać dla wszystkich. Po drugie warto by było wstawić w polityce aprobacji odpowiedź na to nurtujące mnie pytanie, aby nie było wątpliwości.
A więc, jestem tu nowy i czekam na aprobatę mojej pracy. Nie czekałem zbyt długo, około doby, ale zaczęło mnie interesować jak często są sprawdzane pracę pod kątem aprobaty. Na dzień dzisiejszy aprobaty (a raczej odmowy) doczekał się pewien użytkownik dnia 05.11. Wiem, że grono wymiataczy tej witryny pisarskiej ma dużo spraw na głowie, macie pracę, życie, rodzinę, znajomych. Mimo to musicie znaleźć jakieś rozwiązanie. Doskonale wiem, że na tej stronie macie inne zadania do zrobienia, ale powiem szczerze, potrzebujecie nowej struktury na tej stronie. Czy na prawdę krytyków z prawdziwego zdarzenia jest tylko 3 (tak pisze na Oddziale Krytyki, zaktualizuje to lub zrubcie rekrutacje na większą skalę). Do tego jest sporo ludzi godnych aprobaty prac, ale oni nie mają czasu. Potrzeba nam więcej ludzi, którzy są często na witrynie i często czytają pracę. To są zwykli użytkownicy. Sądzę, że powinna wejść nowa zasada. Gdzy dana praca podoba się 2 użytkownikom, wtedy praca dostaje możliwość aporobaty w trybie pilnym. Do tego widocznie ludzie od aprobat muszą częściej sprawdzać pracę, albo należy dać część tej mocy użytkowników np. praca jest godna znalezieniu się na Polskiej liście po 3-4 pozytywnych ocenach. Wierzę, że da się coś zrobić, by aprobaty wychodziły nie raz w tygodniu, ale raz dziennie.
Niezbędny jest organ, który będzie mógł dokonywać aprobat prac szybko i skutecznie. Wiele może nawet dobrych pisarzy nie doczeka się publikacji swojej pracy. Musimy budować tą witrynę, trzeba ją rozwijać. Kiedy poczekasz tydzień, a nie dostaniesz aprobaty, zniechęcimy tylko naszych cudownych twórców.
Szanowna Administracjo, znajdźcie rozwiązanie, może nie takie jak moje, ale aprobaty muszą wychodzić około raz dziennie. I jeszcze raz powtórzę, że ja jestem tu świerzy, jak jest troszkę inaczej niż to widzę, jak jest coś co umknęło mej uwadze, wybaczenie mi, że robię kłopoty.
Zabezpieczać. Przechowywać. Chronić.
OliwierO - zwykły użytkownik SCP Wiki