error mi ukradł miejsce na górze strony ;-;
"Tak bardzo ufamy technologii, że nie wyobrażamy sobie życia bez niej. To niebezpieczne uzależnienie"
— Rafał Kosik
I oto jest. Najstarsi górale no dobra, ci nieco młodsi górale też pamiętają pierwszą wersję tego raportu, wrzuconą trochę ponad rok temu na Rezurekcję Usuniętych. Od tego czasu przeszedł sporo zmian (zmieniło się niemal wszystko poza bazową anomalią!), ale raport ten w końcu zaliczył trumfialny comeback podczas Konkursu Kanonów 2021, jako podstawa kanonu Czarne Niebo, gdzie, mam nadzieję, zostanie aż do momentu, w którym Wikidot w końcu padnie na amen.
Kanon, którego powyższa praca jest filarem, Czarne Niebo, ma pokazać, jak bardzo jesteśmy uzależnieni od elektroniki, światła, telewizji, internetu, że nie potrafimy bez niego żyć. Mam nadzieję, że udało nam się to pokazać przynajmniej w miarę przyjemny sposób.
A, kanon jest w dużej mierze zainspirowany z książki "Felix, Net i Nika oraz Koniec Świata, Jaki Znamy", którą btw serdecznie polecam. To nie plagiat, tylko inspiracja ąąąąąąą
Dziękuję wielu osobom, które pomogły mi doprowadzić to do końca, przede wszystkim
Draven Addams, mojemu współautorowi, a także koledze z drużyny, który wniósł wiele dobrych pomysłów podczas późniejszej części powstawania tego raportu. Dziękuję także drugiemu ,
Gadzisko, a także osobom, które krytykowały zarówno pierwszą wersję raportu (
Vogs,
Jasiu06, i
Fedorian) jak i drugą (
Ralliston i
Arcydziegiel). Dziękuję.
Źródło dzieła: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Be%C5%82chat%C3%B3w_Power_Plant.jpg
Twórca dzieła: PGEGiEK
Nazwa dzieła: Widok z lotu ptaka na Elektrownię Bełchatów
Licencja: CC BY-SA 4.0
list.jpg — praca własna (
Draven Addams)