Witajcie. Wiem, że razem a tym pomysłem idzie duża odpowiedzialność, ale sądzę, że podołam.
Organizacja ta byłaby wrogiem fundacji, lecz działałaby tylko w Polsce. "Oczy mądrych" bo tak mam zamiar ją nazwać, kradłaby lub sama znajdowała obiekty anomalne, po czym w równie anomalny sposób łączyłaby umiejętności paru anomalni. Później przeprowadzałaby ataki na placówki fundacji lub nawet na znane obiekty turystyczne. Organizacja nie posiadałaby wielu niebezpiecznych anomalii więc chwilowo jest bezpieczna, jednak fundacja dąży do zniszczenia jej. To o czym teraz piszę to pobieżne przedstawienie tej organizacji, jeśli administracja wykaże zainteresowanie to napiszę szczegółową wersje, która zawierać będzie spis założycieli, historię, relacje z innymi organizacjami, dotychczas przeprowadzone ataki i spis anomalii.
jeśli administracja wykaże zainteresowanie
To nie tak działa, najpierw to Ty masz wykazać inicjatywę i napisać tyle, by GoI mogło zostać uznane za oficjalne, a dopiero wtedy administracja je zatwierdza.
Wiem, że to jest opis szczątkowy, ale to co opisałeś to jest po prostu Rebelia Chaosu 2, czyli jak się możesz domyślić coś niezbyt interesującego. Takie projekty wymagają najczęściej pomocy wielu osób, więc mogę Ci polecić dołączenie do naszego Discorda. Są tam ludzie, którzy z chęcią pomogliby Ci to rozwijać.
Dobry pomysł. Z tym "Jeśli administracja wykaże zainteresowanie" to źle napisałem. Chodziło mi o pozytywny odzew społeczności, w sumie, nie wiem czemu napisałem administracja
Tak jak zauważył BlazingPie, Twój pomysł na organizację bardzo przypomina już istniejącą Rebelię Chaosu. Natomiast sama nazwa przywodzi mi na myśl facebookową grupę foliarzy i może to byłby niezły koncept? Pozornie nieszkodliwa zgraja zwolenników teorii spiskowych, jakimś cudem dowiaduje się o istnieniu fundacji, próbuje wykraść jej dokumenty aby je opublikować i dumnie obwieścić światu prawdę, która była ukrywana przed społeczeństwem. To nadal nie jest zbyt oryginalne, więc dla urozmaicenia można by w to wpleść jakieś stworzenia z ,,foliarskiej mitologii" takie jak reptilianie. Wydaje mi się, że wtedy całość miałaby prześmiewczy i żartobliwy charakter a nie do końca wiem czy o to Ci chodzi.
GoI, o które nikt nie prosił, ale każdy potrzebował