Czołem!
Przepraszam, jeśli tytuł jest zbyt dosadny. Nie traktuję tego jako szczególnie wielki problem, ale zwróciło moją uwagę, że miejsce mojego SCP-PL-148… zajął inny SCP z taką numeracją.
Zostałem powiadomiony o tym relatywnie niedawno, więc nie wiem kiedy i w jakich okolicznościach miało to miejsce; tak samo nie wiem, co stało się z moim oryginalnym projektem, który został zaakceptowany i widniał w oficjalnym spisie polskich SCP.
Nie chcę robić z tego dochodzenia, ale jeśli ktokolwiek ma wątpliwości, to pod tym odnośnikiem znajdziecie prawie 5 letni film na temat oryginalnego SCP-PL-148 - "Snah": [https://youtu.be/bnvhIKVZlNM].
Wiem, że sam SCP nie był szczytem kunsztu literackiego - "byłem młody i głupi". Chciałem nawet wrócić do tworzenia SCP (aktualnie moje zdolności znacznie się poprawiły, z kreatywnością też jest lepiej). Natomiast szkoda, że w taki sposób zniknął element historii. Sądząc po komentarzach (pod filmem przynajmniej), ludzie wydawali się okazywać obiektowi "Snah" sympatię, a teraz w jego miejscu jest coś zupełnie innego. Nawet bliski stereotypowości kosmita ma chyba prawo do egzystencji…
W każdym razie cieszę się, że w ogóle przypomniałem sobie o tym forum i jeśli ktoś mógłby coś na ten temat odpowiedzieć, to byłoby super :> Pewnie istnieją powody, których nie jestem świadomy, a wracając po 5 latach (jeśli nie minęło czasu więcej, bo nie pamiętam nawet, kiedy stworzyłem tamten obiekt)… Człowiek nie wie za bardzo, jak się zachować.
W każdym razie piszę wszystko w dobrej wierze! Liczę na jakąś odpowiedź i wkrótce spróbuję może stworzyć coś nowego (i oby jeszcze ciekawszego)! Nie wiem, jak macie w zwyczaju się żegnać, ale… Całuski :* (jestem odrobinę roztrzepany, bo w zasadzie mam parę rzeczy na głowie i napisałem ten post z doskoku, ale nie miejcie mi tego za złe).
Cześć, miło widzieć, że ludzie po kilku latach dalej tu wracają. Po przeszukaniu Dziennika Usunięć udało mi się znaleźć ten post: http://scp-pl.wikidot.com/forum/t-854395/dziennik-usuniec-i#post-2833513, wygląda na to, że Twoja praca niestety po prostu spadła.
Also jak chcesz napisać coś nowego to forum i nasz Discord stoi otworem, nie wiem czy na nim jesteś, nigdy Cię tam nie widziałem :P, no i powodzenia.
EDIT: Zapomniałem dodać, jeśli chcesz by Snah znowu był na liście to możesz go zawsze przepisać.
Dzięki bardzo! Dołączę na pewno!
Jeszcze przemyślę, co zrobię z tym.
Doskonale pamiętam całą sytuację. Twoja praca nawet długo trzymała się na liście głównej, miała gdzieś około 8+ i ten stan rzeczy trwał gdzieś kilka tygodni (?). Po jakimś czasie ocena zaczęła spadać, prawdopodobnie na zasadzie dojścia nowych głosów użytkowników i ponownym ocenianiu poprzez spojrzenie na pracę z innej perspektywy. Mimo wszystko ''zbicie'' oceny trwało niekrótko i praca została po prostu usunięta na zasadzie jej kwalifikacji do tego — znalazła się na minusie.
Hej!
Twój nick od razu nie był znajomy, ale po zobaczeniu samego SCP, zdecydowanie pamiętam jak był jeszcze wrzucany na wiki :P
Niestety praca spadła; była tuż na granicy tego co było akceptowalnym poziomem na 2017, który mocno wzrósł moim zdaniem przez te cztery-pięć lat. Mimo to, z tego co nawet wyraziłem się nawet wtedy, pracy nie było aż tak daleko by była dobra, i chętnie widziałbym ją w przepisaniu.
Z uwagi na bycie pewnego rodzaju reliktem 'drugiej ery' wiki, chętnie bym nawet się zajał z tym razem z Tobą, ale do tego akurat musiałbyś poczekać kilka miesięcy, bo nie mam teraz czasu. Powodzenia w jakimkolwiek razie.