Hej, mam pytanie, czy koncept niszczyciela światów SCP-PL jest dobry, czy raczej nie? Zacząłem go pisać, ale nie wiem, czy nadaje się do polskiej filii SCP.
Odpowiedź brzmi: zależy.
Jeśli będziesz umiał to zrobić z odpowiednią dobudówką, historia itd. to z pewnością, mamy przecież już np. SCP-PL-106 na polskiej liście.
Jednakże może to być trudne i wyjść dość edgy jeśli jest to twoja pierwsza praca, więc osobiście polecałbym zacząć z czymś trochę mniejszym.
Wszystko zależy od tego jak podejdziesz i opiszesz ten koniec świata, więc wszystko się praktycznie nadaje na polską filię, tylko no, od wykonania twojego wszystko zależy. Mamy chociażby SCP-PL-106, który dosłownie niszczy wszechświaty po wylosowaniu 1, więc nie przejmowałbym się "nadawaniem".
A czy mogę wmieszać w to jakoś radę O5?
To wszystko są pytania jakie ty sam musisz zadać sobie jako autor. Zasada jest taka, że na wiki możesz zrobić wszystko tak długo jak spodoba się widowni.
Do tego zastrzegam Cię przed budowaniem pracy na podstawie "fajnych" rzeczy. Skup się na dobrej historii, zamiast na siłe wrzucać takie wątki: jeśli wyjdą w pracyn naturalnie to dobrze, ale nie dodawaj ich by je dodać.
Tak?
W większości przypadków, gdy anomalia zagraża światu, będzie to sprawa, którą zainteresują się O5 — od choćby np. SCP-2317, SCP-6335 czy wcześniej wspominany SCP-PL-106 bądź większość innych SCP z tagiem scenariusz-klasy-k.
Dodatkowo to jest twoja praca, twojego autorstwa więc możesz dowolnie dobierać elementy z uniwersum — hej w końcu to witryna kolaboracyjna — póki logicznie pasują one do przestawionej przez ciebie w artykule historii.
Pytanie czy ten niszczyciel światów oferuje w sobie coś nowego i świeżego, nie tylko znany i wielokrotnie przewałkowany koncept.