Rzucają mi się w oczy nieduże błędy - "opis" nie w boldzie, spacja przed dwukropkiem w czynnościach przechowawczych, w tym samym podpunkcie w pewnym zdaniu powtórzenie "tylko". Zdarzają się jakieś nadprogramowe przecinki i literówki - ogólnie takie rzeczy do szybkiego poprawienia przy pomocy dedykowanych stronek, jeśli nie ma się do tego drygu.
Tu już sekcja mojej opinii: wydaje mi się, że jest za mało "rzeczowo", "profesjonalnie". Skipy kojarzę z bardzo chłodnym, praktycznym językiem, i to nie tak, że tu go wcale nie ma, ale są elementy, które mi w nim przeszkadzają. Mam tu na myśli właśnie wcześniej wspomniane "tylko" (ja bym je chyba kompletnie usunęła), część z >"jedyne, czym się różni taka "osoba"< (może określić to jako "kopia"?), "ochroniarz z udzieloną zgodą na posiadanie karty poziomu 2" (to ja bym w ogóle skróciła do ochroniarza posiadającego kartę poziomu 2, jeśli to wszystko ma być zawarte). Ogólnie jest to do uporządkowania. Może by też jakoś sformatować eksperymenty? Wrzucić w ramkę, collapsible albo zakładki?
Jeśli chodzi o personalne odczucia do przedstawionego obiektu - wydaje mi się być dość przeciętny, może trochę odtwórczy, czytając o nim od razu pomyślałam o Ditto z pokemonów. To już kwestia twojej inwencji twórczej, ale może by tu zrobić jakiś twist? Skoro próbuje się porozumiewać w każdej formie, to na ile jest inteligentny? Może ma jakieś konkretne nastawienie do Fundacji, jeśli jest świadomy? Albo mówi coś w trakcie eksperymentów?
Wiem, że nie jest to jakaś najwyższych lotów krytyka, ale mam nadzieję, że przynajmniej minimalnie pomoże, może ktoś bardziej doświadczony ją rozwinie.