Cześć wszystkim!
Nazywam się Kasjan i mieszkam od miesiąca w Terespolu. Niedługo licznik nabije mi 41 lat, więc chyba, jeśli mnie przyjmiecie, będę tutaj dosyć starym dziadem. :-)
Moim głównym zainteresowaniem są podróże w najodleglejsze, jak najdalsze od cywilizacji miejsca i poznawanie nowych kultur poprzez kontakt z przedstawicielami najróżniejszych (i najdziwniejszych z perspektywy mieszkańców Okcydentu) plemion, społeczności i grup. Podróżuję, odkąd oblałem studia, czyli niecałe (jeszcze) dwadzieścia wiosen temu i pod przekładańcem najlepszych wspomnień życia mam do zaoferowania legendy i historie, które dla wielu mieszkańców naszego świata stanowią najgorsze tabu z najgorszych.
Moim hobby jest bieganie długodystansowe i jeśli mowa o jakimś maratonie, to aż 20% szans, że będę w nim uczestniczył.
Zawodowo zajmuję się ochroną osobistą i jestem licencjonowanym ochroniarzem typu bodyguard. W wieku dwudziestu jeden lat wyjechałem z Polski i jeśli można mówić o moim stalszym miejscu zamieszkania, to przez te niecałe dwie dekady było to Makau, gdzie poznałem przyjaciół z SCP-China, którzy odsłonili przede mną Fundację.
Zabieram się za czytanie poradników i mam nadzieję, że mój wiek nikogo nie przerazi.