Przed samym wpisem chciałbym zaznaczyć, że ten pomysł nie odnosi się do tłumaczenia tekstu i przerabiania go na raport.
Pytam się, ponieważ mam przynajmniej dwa pomysły, które wyrosły z tej myśli.
1. "Projekt Szklana Cebula" to był by raport o kilku SCP, które nie istnieją. Fabułą było by jak to jest być dyrektorem ośrodka fundacji. No a projekt szklana cebula to nawiązanie to beatlesów, projekt z kilkoma warstwami ujawniającymi sprzeczne i nieprawdziwe raporty. Sam artykuł rozpoczynał by się od tego, że to nie istnieje. I na samym końcu był by monolog tego dyrektora, ale detale muszą się zrobić podczas pisania.
2. Ten raport byłby bazowany na "The yellow submarine" To była by historia człowieka który jako jedyny przeżył jakiś anomalny kataklizm powiązany w jakiś sposób z łodzią podwodną, powodujący że całe miasto zostało zniszczone. Głównie to było by przesłuchanie w którym wszystko by się wytłumaczyło. (Utwór i film mogłyby być brane pod uwagę)
A więc to były moje dwa pomysły. Zgadzają się z licencją creative commons? Są dobre? Nie mam pojęcia. Jeżeli tak to je napiszę, jeżeli nie to cóż. Może zrobię coś podobnego w przyszłości.
Miłego dnia, wieczoru lub popołudnia.