SCP-PL-108
Klasa obiektu :Euclid
Specjalne środki przechowawcze: SCP-PL-108 znajduje się w przechowalni rozmiarów 2x2x2m ,a w środku znajdują się : klatka elektryczna pod napięciem 1000v , kamera monitoringu umieszczona na lewej ścianie od wejścia , które pilnuje 1 uzbrojony strażnik .
Opis: SCP-PL-108 jest wężopodobną istotą koloru szkarłatnego długości 7 cm długości i 0.3 mm średnicy*wymaga udowodnienia* .Kończyny nie występują. Nie wykazuje potrzeby oddychania czy jedzenia. Badania wykazały , że jest powiązany z SCP-478 sposobem zabijania i bytu , co może stanowić o wspólnym pochodeniu obiektów. Do przeprowadzenia badań potrzebna jest zgoda na piśmie dyrektora placówki ,a samych badań może udzielać pracownik posiadający 4 lub większy poziom uprawnień.
SCP-PL-108 jest podatny na fale elektromagnetyczne które unieruchomiają go. Został znaleziony i zabezpieczony w 12.06.20** przez Dr.*cenzura* po fali zgonów w miejscowości *cenzura*(Polska) , a później przetransportoawny do ośrodka badawczgo SCP *cenzura*(Polska) . Obiekt miał/ma zdolność wpełzania do nosa ofiary kiedy śpi *ofiary mają pomiędzy 25-35 rokiem życia* i powodować przyrost języków na całym ciele *od łydek do szyi oraz we wnętrzu * Po ok.3 dniach ofiara jest pokryta językami i nie ma miejsca na więcej ,więc języki zaczynają rosnąć w mózgu i kościach co powoduje śmierć ofiary . Po tym SCP-PL-108 wychodzi ,a języki znikają i na ich miejscu powstają dziury . Jest udowodnione , że istnieje tylko jeden osobnik tego gatunku ,gdyż nie ma on sposobu rozmnażania się ani podziału . SCP-PL-108 nie porozumiewa się , lecz wykształciła się u niego pamięć i świadomość .
Procedury dot. SCP-PL-108
108-1 : W razie ucieczki SCP-kL-108 należy włączyć największy elektromagnes , włączyyć lokarizator 108a i wysłać 24 uzbrojonych strażników na przeszuanie obiektu i okolic .
108-2 : Jeżeli ktoś wejdzie do przechowalni SCP-PL-108 bez pozwolenia należy zwolnić tą osobę dyscyplinarnie i zaaplikować jej pigułkę amnezyjną poziomu 1.
No to zaczynamy!
SCP-PL-108
To przed numerem, czego nie masz to identyfikator. Przydałby się.
Specjalne…
Czynności. Środków używa się rzadziej, jeśli w ogóle. Jeśli wymieniasz 2 rzeczy, nie musisz używać dwukropka, wystarczy i. Przed dwukropkiem nie dajemy spacji. Ach, a kamera czemu z lewej? W końcu też nie wiem: Przechowalnia 2x2x2, czy klatka pod napięciem 2x2x2?
Jeżeli wymaga udowodnienia, to skąd te wymiary? Jeżeli to wąż, kończyny byłyby anomalne. Ich brak to norma :).
SCP-478
Zły pomysł. Angielskie skipy nie są nasze, lepiej w większości przypadków zostawić je w spokoju. Także zżynka nie jest dobrym pomysłem, tak wyleciał stąd admin. Poza tym, ja mogę zabić tak, jak lew (przegryzając np. aortę), a nie jestem z nim powiązany :P.
Udzielać pracownik…
Popraw, jeśli nie zrozumiałem, ale to personel poziomu 4 ma wykonywać testy? Jego utrata byłaby zbyt wielką stratą, tak się nie robi.
cenzura
Użyj tych czarnych kwadratów, lub nawiasów kwadratowych. Lepszy efekt. Cenzura i pochodne zawsze DUŻE.
Dalej opis ogólnie
To miał, czy ma? Popraw zdanie o wieku ofiar. Przeczytaj 3 razy i popraw jeszcze raz. Kropki bez spacji.
108-1
Co to jest? Przydały by się logi/rozwijane listy. Poszukaj w Poradniku Dla Początkujących™.
Poza tym: O.R.T.O.G.R.A.F.I.A i ogólnie (imo) średnio ciekawy pomysł (chyba nawet podobny do czegoś innego…). I, na miłość boską, wrzuć to do sandboxa! No, to chyba tyle. Ocena: - za opis ogólny. Lepsze backstory i logi mogłyby wiele poprawić.
dzięki , zapamiętam to i życzę miłego dnia ;)
W sumie nie mam nic do dodania, Fs-ior po raz kolejny wykonał dobrą robotę. Chciałbym tylko zwrócić na coś uwagę.
Prosiłbym o nie wstawianie "luzem" szkiców do oceny. Dodanie linku do sandboxa/ pastebinu jest o wiele lepsze, bo po prostu usprawnia pracę i nie tworzy sztucznego spamu w "ostatnich postach".
Nie zapomnij też używać wspomnianego sandboxa, poradników jak również zwróć szczególną uwagę, w tym poradniku, w zakładce "szablony" znajduje się gotowy do skopiowania szablon raportu, wygodne i poręczne rozwiązanie.
W razie wszelkich problemów śmiało możesz się nimi podzielić, chętnie pomożemy znaleźć rozwiązanie :)