W sumie moglibyśmy o tym tutaj porozmawiać, bo czemu i nie. W tym momencie leci u mnie to. Lubię tą kapelę, tym bardziej że poznałem ją przez SCP. Może chcecie się podzielić swoimi kawałkami?
Cały bit z Portala, przy czym te 3 najlepsze:
https://www.youtube.com/watch?v=-W921jTlBeI
https://www.youtube.com/watch?v=b3CO0jqMMlM
https://www.youtube.com/watch?v=3iTmJy1u1B4
Co powiecie na trochę "soundtracków Fundacji"? Oto moje propozycje:
Standardowy "ending" każdej historii SCP.
Tutaj nie mam pomysłu, ale zawsze kojarzy mi się z Fundacją jako ogółem.
Lista oczywiście nie byłaby kompletna bez WSPANIAŁEGO utworu "granie na czekanie", który można usłyszeć czekając na połączenie z konsultantem WM sp. z o.o.12
A kiedy jesteś na celowniku Fundacji, masz tylko jedno rozwiązanie
Jeśli coś jeszcze znajdę, chętnie się podzielę.
Biorąc pod uwagę to czego ja na co dzień słucham, to raczej nie wstawię nic klimatycznego, pasującego do codziennego trybu pracy tajnej Fundacji.
Mogę za to Wam sprzedać coś z OST do S.T.A.L.K.E.R.a - idealny podkład pod Containment Breach, Lockdown i wypuszczenie do tańca odzyskujących MFO - kurde, piosenka nawet się nazywa "Walcząc z Nieznanym", więc w sumie pasuje do Fundacji jak ulał ;)
Fun Fact: Zawsze, gdy puszczam sobie ten kawałek, refren przypomina mi o sidorowiczu opowiadaniu Perelki, gdzie właśnie był podobny wątek.
Tak na dobrą sprawę fajnie IMO pasuje Arrival To Earth z Transformersów.
I może jeszcze ta muzyczka z menu głównego w Dajing Lajt (Nazwa zmieniona, żeby nie robić reklamy).
A jak robi się Fundację z jakimś podejściem do życia weselszym, niż "wszyscy giną anomalie zabijają ludzkość kto mi krowy wydoi?", to motyw z 7 Wspaniałych. Właściwie pasuje on do wszystkiego. Tak, na pogrzebie też mi będzie grał. Jest świetny. (i trochę lolFoundowy, ale ćśś…)
Skopiujcie podkreślone, zbyt leniwy by wstawić linka.
(to tak naprawdę motywuje do bliżeszego poznania utworów, czy coś. wanna nie bij)
Każesz nie używać, a sam podpuszczasz… ale wytrzymam.
Fundacja na wesoło. Tak jakoś kojarzy się z operacjami MFO.
Nie wiem nawet co tam gadają. Nie umiem ruskiego.
Jeśli Fundacja na wesoło i operacje MFO, to kojarzy mi się jedna drużyna... Ewentualnie wyjątkowo uzdolniony agent.
A z kolei to spokojnie mogłoby służyć za piosenkę wprowadzającą dla nowych pracowników Fundacji.
Mniej wesoło, ale skoro Brodzik ma majn tcheme, to czemu ja mam być gorszy?
Bit przewodni Clyde'a F. z pasującymi słowami i w ogóle.
EDIT: Macie Menedżer Realtek HD Audio? Jeżeli przesłuchaliście całość, wbijacie w zakładkę "Efektów dźwiękowych". Środowisko ustawiacie "Ogólne", zakładkę karaoke na minimalne "-4". I odpalacie jeszcze raz. Zacne, zaiście zajezacne.
Akurat utwory tego zespołu polecam puszczać w prędkości x2. Niezapomniane wrażenia gwarantowane. Zresztą, wszystko brzmi lepiej w prędkości x2 albo x1,5 :) Zwłaszcza hymn Polski.
Na ten przykład, polecam puścić sobie ten filmik z szybkością odtwarzania x1,5, lub Fear of the dark w prędkości x2. Choć to ostatnie może być dość zwyrolskie.
Motyw główny Ośrodka 13. Bezdyskusyjnie.
Nie byłbym metalem gdybym nie wrzucił teraz jedy... khem, innej słusznej wersji!
Hmmm, jak dla mnie, to Moskau jest tylko jedno!
Bardziej poważny, dla sztywniaków z O5. O kurna. Już tu są. Candlejack! Candlejack!
Wspominałem Wam już, co myślę o "Metro"?
Nie będę czynił wątku tylko po to, aby napisać, że ssie.
Więc: Metro ssie :P (książka, ale gra pewnie też).
Clubbed to death. Nawet niech idzie jako ścieżka przewodnia całej Fundacji.
Na grupie ludzie zastanawiali się nad ekranizacją Fundacji. Chcę serial. Z tym motywem przewodnim.
Niech tu leży. Sami sobie do czegoś wpasujcie.