Identyfikator podmiotu: SCP-PL-053
Klasa podmiotu: Euclid
Specjalne Procedury Przechowawcze:
SCP-PL-053 zabezpieczony jest w standardowej celi dla humanoidów w Biologicznym Ośrodku Badawczym nr 14 Polskiej Filii Fundacji. . Należy zapewnić podmiotowi wyposażenie przechowalni w jedno [1] łóżko z pościelą, jedno [1] biurko, jeden [1] laptop, jedno [1] krzesło, jedną [1] konsolę PS4 w oraz raz w tygodniu nową powieść wybranego przez SCP-PL-053 autora w celach rekreacyjnych. Należy dostarczyć także plik dwudziestu pięciu [25] kartek A4 oraz jeden [1] niebieski długopis.
Polecenia dla SCP-PL-053 mogą być nadawane z zamontowanego w przechowalni systemu głośników, powinny być one używane przy transporcie, kontroli i testach.
Dostęp do podmiotu w czasie wymaga uprawnienia w stopniu 2 lub wyższym oraz zgody udzielonej przez Dr. [………].
Raz w miesiącu w okresie trzech [3] dni pełni Księżyca nakazane jest przywiązywanie i przykuwanie kajdankami podmiotu do łóżka lub ściany. Czynność powinna odbywać się w asyście dwóch [2] funkcjonariuszy ochrony. Czynność przykuwania pozostawia się pracownikom klasy D ze względu na możliwość ataku SCP-PL-053 w trakcie fazy aktywacji.
Wymaga się stałej obecności dwóch [2] agentów ochrony uzbrojonych w tasery pod drzwiami oraz w trakcie przebywania SCP-PL-053 poza przechowalnią.
Opis: SCP-PL-053 to młody mężczyzna, szczupły, w okularach, o wzroście 175 [cm] i wadze 59 [kg]. Obiekt większość czasu spędza w swej przechowalni pogrążony w typowych dla nastoletniego mężczyzny czynnościach. Na jego prośbę (przy aprobacie Dr […..]) możliwe jest przebywanie obiektu poza przechowalnią razem z innymi pracownikami w pokoju rekreacyjnym lub stołówce.
SCP-PL-053 jest oszczędny w komunikacji werbalnej. Podczas korzystania z laptopa i pisania wykazuje wysoką inteligencję i wielość interesujących wniosków na tematy filozoficzno-egzystencjalne.
W fazie anormalnej ciało podmiotu pokrywa się długimi, ciemnymi włosami, twarz wydłuża się aż przypomina wilczy pysk, palce zamieniają się w długie na 15 [cm] pazury, następuje gwałtowny przyrost mięśni. Wyrasta długi na 25 [cm], puszysty ogon. Oczy nabierają żółtej barwy. SCP-PL-053 dokonuje przypominających wycie wokalizacji. Następuje wzrost agresji.
Dodatek #1: Dr [……] przypomina o konieczności ograniczenia swobodnego poruszania się podmiotu po obiekcie w trakcie fazy anormalnej - Incydent SCP-PL-053-Beta.
Dodatek #2: W trakcie badań i eksperymentów wnosi się o komunikację niewerbalną poprzez pisanie. - Dr [….]
Zarejestrowane incydenty z SCP-PL-053:
Incydent SCP-PL-053-Alfa - Dnia 23/04/20[…] miejscowa policja w [UTAJNIONO] doniosła agentom terenowym Fundacji o możliwym ataku dzikiego zwierzęcia, w wyniku czego w okolicach parkingu centrum handlowego [ZMIENIONO] znaleziono […] ciał noszacych ślady ugryzień i [UTAJNIONO]. SCP-PL-053 pozyskano w stanie żywym podczas pożywiania się. Zastosowano taser policyjny. Świadkom zaaplikowano preparaty amnezyjne klasy A, po czym ich wypuszczono, a ciała poddano spaleniu.
Incydent SCP-PL-053-Beta - Dnia 20/06/20[…] doszło do aktywacji fazy anormalnej w korytarzu prowadzącym do strefy rekreacyjnej Ośrodka 14, w wyniku czego poważne rany odniosło […] osób. Zaostrzono procedury przechowywawcze.
Log Przesłuchania SCP-PL-053
Dr […] Dzień dobry.
SCP-PL-053: Witam. Kim pan jest?
Dr […] Jestem dr […].
SCP-PL-053: Mhm.
Dr […] : Wiesz, czemu tu jesteś?
SCP-PL-053: Tak.
Dr […] : Wiesz, do czego dochodzi podczas pełni?
SCP-PL-053: Mhm.
Dr […] : Dlaczego tak się dzieje?
SCP-PL-053: Bo jestem therianinem.
Dr […] : Kim?
SCP-PL-053: Moja dusza jest inna. Zawieram w sobie wilka.
Dr […] : Wilka? Wiesz, jak do tego doszło?
SCP-PL-053: Nie. Gdzie jestem?
Dr […] : W Ośrodku Biologicznym nr 14.
SCP-PL-053: Mhm. Jestem więźniem?
Dr […] : Nie.
SCP-PL-053: Ok.
Dr […] : Co możesz nam powiedzieć o przemianie?
SCP-PL-053: Niewiele. Odbywa się co pełnię, jakby coś miało wyjść z mego wnętrza na zewnątrz. Gdy tak się dzieje, czuję dzikość i wyostrzają się moje zmysły, choć procesy kognitywne są inne. Bardziej zwierzęce, pierwotne.
Dr […] : Czy panujesz nad tym?
SCP-PL-053: Nie.
Dr […] : Czy uważasz, że jesteś niebezpieczny?
SCP-PL-053: Mam w sobie wilka.
Koniec przesłuchania.
- Wniesiono o udostępnienie komputera SCP-PL-053, gdyż w wyniku eksperymentów zauważono większą wylewność w kontakcie pisanym z pracownikami Fundacji i innymi ludźmi. - Dr [……]
- Wniesiono o nadanie klasy Keter. [odrzucono - Administrator O5]