To ja może jeszcze uprzejmie dodam, ze wymyśliłem rymowankę na końcu. Czuję się sławny…
Panie i panowie, przedstawiam UBIKAZ, nasz pierwszy obiekt sygnowany logiem Wspaniałości Mieszkaniowych, GOI mojego autorstwa. Mam nadzieję, że spodoba Wam się ten raport, i zapraszam do oceny.
Cóż, ten post miał być pierwszy, ale zostałem zninjowany…
Wracając, chciałbym wam przedstawić wskazówkę, która może pomóc zrozumieć, skąd to nawiązanie do WM, i że nie jest to po prostu krwiożerczy kibel, który działa wyjątkowo dobrze.
Zapomnij o nieproszonych gościach, przesiadujących na Twojej, WSPANIAŁEJ ubikacji!
Wspaniałości Mieszkaniowe spółka z ograniczoną odpowiedzialnością to nie olbrzymia korporacja, to mała firma. Ich celem nie jest zalanie rynku tanimi produktami, tylko dostarczenie towarów wyspecjalizowanych i dopasowanych indywidualnie do osobnika.
Gdyby to nie wystarczyło, to już bardziej bezpośrednia wskazówka:
Ludzie nie wypróżniają się w ten sam sposób. Kibel jest wyposażony w system identyfikujący (stąd ciepło przy podstawie) schemat wypróżniania (?), który pozwala dopasować moc ssącą anomalii pod specyficznego użytkownika (szczęśliwą rodzinkę, której dumny ojciec zakupił UBIKAZ).
To jak fotel kosmiczny. Albo jest dopasowany idealnie pod danego użytkownika, albo przy starcie masz połamany kręgosłup od przeciążenia. Tak samo tutaj, albo spersonalizujesz kibel, i w sekundę całkowicie bezpiecznie i zdrowo się wypróżnisz, albo siadasz na obcym i kwas żołądkowy wypływa Ci tam, gdzie nigdy nie powinien się znaleźć.
Aha, no i podziękowania dla Larryego, Clyde i Sharhy za pomoc w raporcie (wy dwaj, macie co chcieliście :P).
I pomyśleć, że siedziało to w sandboxie jakieś dwa lata, a napisałem to w 15 minut.
Chciałem o to zapytać na forum, ale Wanna opublikował tak szybko jak działa UBIKAZ i nie zdążyłem. Dlatego zrobię to tutaj - czy UBIKAZ można zapchać? Na przykład wrzucając do niego rolkę papieru toaletowego? Ma w końcu wąski syfon.
Poza tym raport pomysłowy, taka kosmiczna toaleta w każdym domu. :) No i rozpoczyna nam katalog produktów Wspaniałości Mieszkaniowych. Z chęcią poznam pozostałe.
Oczywiście, raport otrzymuje zasłużonego +.
Raczej tak, głównie przy fazie spoczynku anomalii. Przy fazie aktywnej pewnie odkorkowałby się albo wybuchł, zależy od stopnia zapchania. W końcu to tylko ceramika, a ona nie jest specjalnie wytrzymała na ciśnienie. Jednak słuszna uwaga, nie pomyślałem o tym.
Mówiąc wprost - nie podoba mi się. Nie znam dokładnego powodu, po prostu czuje, że praca mi nie pasuje. Czułbym ten obiekt szczerze jako joke, nie pasuje moim zdaniem do klimatu.
Niestety -.
Po latach przekonałem się, niech będzie plus.
Ten artykuł został przetłumaczony na język niemiecki.
Link: SCP-PL-005 - Druck-WC
Hochachtungsvoll Dr. Belvelski
Plusuje głównie ze względu za seryjność z innymi opowiadankami (te uważam z serii za najlepsze ;)) i ze względu na sentyment do literatury sir. Terryego Prattcheta. Toż to wypisz-wymaluj dzieło Bezdennie Głupiego Johnsona godne by stać obok międzywymiarowych organ (Organów? Jak to się odmienia?) służących do sortowania poczty, których zniszczenie zrestartowało wszechświat (a przynajmniej tak twierdzą magowie).
Jako wielki fan twórczości Prattcheta (plus za dodanie odpowiedniego tytułu) bardzo przyjemnie jest mi czytać takie porównanie. Myślę, że nawet podświadomie poszedłem w tym kierunku humoru.