Słyszeliście o szkolnych mikołajkach? Każdy dostaje jedną osobę (i ktoś dostaje nas), a my dajemy mu prezent.
Przeglądając stronę angielską zauważyłem, że tam mikołajki organizowane są 5 raz. Cóż, dlaczego my tego nie zrobimy, mamy trochę użytkowników.
Jak to działa? Już tłumaczę.
Każdy z chętnych otrzyma jednego użytkownika, któremu da odpowiedni prezent. Nas też ktoś otrzyma, i też dostaniemy prezent.
Teraz wyjaśniam poszczególne fragmenty:
Każdy z chętnych: Aby być chętnym, należy odpowiedzieć w tym miejscu. Owszem, wszyscy zobaczą, kto jest chętny, ale przydział jest anonimowy. więc będzie pula do zgadywania ;)
odpowiedni prezent: Czym są właściwie prezenty? Cóż, wszystkim co można wysłać przez internet. Tekst, muzyka, obrazek, zdjęcie, gra, cokolwiek. Popuśćcie1 wodze fantazji! Jedyny warunek jest taki, że musi to być zrobione przez nas. Napiszcie wiersz, zanuccie piosenkę, nagrajcie filmik, to ma być prezent od Was!
Jak zostaniecie dopasowani? Magicznym pyłem i szczęściem losowym generatorem losowości :P Co najwyżej dokonam małych zmian, gdy osoba deklarująca "cholernie nie mam talentu w rysowaniu więc nawet nie proście" trafi na "chcę tylko i wyłącznie rysunek". Uczestników zmiana obdarowywanego obowiązuje jedynie w nadzwyczajnych sytuacjach, tak jak powyższa. Argumenty "ja nie lubię x" zbijam "to pora polubić".
Jak widziałbym ten format? Aby uprościć dobieranie Was w pary i ułatwić życie, tak:
Co mogę dać: Mogę napisać opowiadanie, krótki raport o Twojej ulubionej postaci, albo mogę ułożyć prostą muzyczkę w FL
Co chcę otrzymać Cokolwiek związanego z jakąś moją pracą, albo coś z Julianem.
Mniej więcej tak żeby to wyglądało, a wszystkim będzie prościej.
Z bardziej technicznych informacji. Po zamknięciu puli dobieram was magicznym pyłkiem, i każdemu wysyłam na pw wiadomość, kogo otrzymał i co ta osoba chciała. Wy następnie, kiedy zrobicie swój prezent, wysyłacie go mi. Bezpiecznie sobie tam czeka, a następnie w święta każdemu wysyłam na pw odpowiedni prezent. Wy chwalicie się nimi tutaj, i możecie zgadywać kto wam go dał. Ja po jakimś czasie ujawnię, kto kogo dostał ;)
Zapisy trwają do 30 listopada. Wybrańców przesyłam 1 grudnia. Prezenty chciałbym otrzymać do 22 grudnia, a rozdam je 24 grudnia. 27 grudnia wyjawię, kto kogo wylosował.
Wszystkich chętnych mikołajów zapraszam do udziału!
Aha, a jak już zapiszecie swój udział nie zapomnijcie: Mikołaj patrzy. Ze wszelkimi pytaniami zapraszam poniżej, i miłej zabawy!