Możesz na mnie liczyć, w razie czego jestem pod PW bądź tutaj.
Dziekuje. Odezwe sie. :)
Z tego co rozumiem, mamy obrazek dziecięcy, wywołujący w ludziach emocje. Jednak nie w Fundacji. Oczywiście, zapytam się "dlaczego?". Dlaczego Fundacja jest poza wpływem?
Obrazek wykonany w stylu dzieci ale na nim nie ma dzieci, tylko dorosli sa. Drugie pytanie jest ciezkie, bo az polskiego tak dobrze nie znam zeby dokonac odpowiedzi. 'Ogloszenia' pojawiaja sie w lokal spolecznosciach i zajmuja sie nimi lokal policje. Mieszkancy tamtych spolecznosci uwazaja obiekt za powazne ogloszenie o zaginieciu pomimo absurdalnej formy. Policja tak samo. Zgloszenia o zaginieciach rzadko sa naglosnione, wiec te przypadki dotad pozostaja pod radarem wiekszej spolecznosci. Ludzie spoza lokal spolecznosci tak jak fundacja nie ulegaja iluzji.
Co jeśli ktoś zna to dziecko? Zarówno dziecko, jak i ewentualnych rodziców?
Obrazki oraz dane nie pozwalaja na poznanie osoby, ale nizej wyjasnie dlaczego. To usterka.
Możesz mi powiedzieć "jakie dziecko, nie pisałem że wiesza to dziecko", i miałbyś rację. Ale z tym jak ze strzałami: nie jest strasznie, kiedy pojawia się to znikąd. Strasznie jest, kiedy źródłem jest coś niedobrego. Może pomyśl nad stworzeniem bytu anomalnego, który rozwieszałby te rysunki?
Mam fabule za tym, ktorej nie chcialem opisac. Niech bedzie; istnieje byt, czy tam bozek czy tam inna postac, ze patron dzieci, ktore zostaly opuszczone przez rodzicow. Nie zna tego jak sie tutaj zyje jeszcze dorbze, wiec jego ogloszenia trudno mu dopasowac do ziemskich standardow. Chce pomoc opuszczonym i tym bez nadziei.
Jeśli nie, nadal możemy powalczyć z tym pomysłem. Może zamiast agresywnej reakcji wobec Fundacji (inaczej: tych, którzy opierają się działaniu anomalnemu, po prostu Fundacja będzie takich wysyłać, nie jest jednak powiedziane że wśród cywili takich nie będzie) niech istnieje reakcja typowa dla takiej sytuacji: wspieranie autorytetu. Cywile dotknięci anomalią mogą sądzić, że służby zajmują się tą sprawą na poważnie (czego chcą, są pod działaniem anomalnym). Tutaj dobrym pomysłem byłoby pokazanie kilku takich obrazków, i mogłyby być one sercem raportu, tym, co przytrzyma czytelnika.
Agresja, ktorej myslalem, miala byc naturalna. Reakcja na czlowieka, ktory zrywa bez powodu ogloszenia takie. Policja powaznie do tego podchodzi, a mieszkancy chca pomoc. Ludzie odbieraja to z powaznoscia, ktorej zyczy sobie ten byt, ktory opisalem. Tak jak piszesz. :)
Jaką historię bądź jakie uczucie chcesz w Nas (czytelnikach) wywołać? Co chcesz przekazać tym raportem? Pamiętaj: o wiele łatwiej jest dodać raport (naukę) do duszy (fabuły), niż duszę do raportu.
Istnieje ktos kto czuje bol tych, o ktorych sie nie mowi, i chce im pomoc tak jak moze. Poczucie spokoju, usmiech na twarzy, ale tez iskra smutku.
Dzięki i Pozdrawiam!