….i w głowie rodzi się pomysł na obiekt godny bycia propozycją SCP-PL-001 (przynajmniej wśród tych, którym ta instytucja nie wadzi ;) ). Tako i stało się w moim przypadku. Nie chcę tutaj jednak rozwijać kwestii samego artefaktu, bo tą mam już ustaloną i zapoznacie się z nim gdy raport trafi do waszej oceny przed publikacją.
Niemniej chciałbym prosić was o opinię w kwestii być może nawet ważniejszej, bowiem tyczącej się tła fabularnego, w którym raport będzie występował. Mam dwie koncepcje, zaprezentowane poniżej:
Chciałbym was prosić abyście po zapoznaniu się z powyższy koncepcjami, napisali poniżej, która waszym zdaniem jest lepsza. Za którą mam pójść?
I od razu mówię, że za samo pisanie raportu wezmę się dopiero po skończonej sesji, czyli przy pomyślnych wiatrach gdzieś w drugim tygodniu lutego. Niemniej często w wolnych chwilach myślę o planowanych dziełach, analizuje szczegóły, staram się usunąć niespójności itp. Zwykle tak przemyślane dzieła są lepsze, więc chcę wiedzieć, którą koncepcję rozwijać i czynić coraz bardziej złożoną i kompletną.
Dobra, napisałem się. Teraz wasza kolej. ;)