Grafika użyta w raporcie jest dziełem własnym autora
Dr_Blackpeace
W raporcie pojawiają się dość dziwne nioski, jak "byty" czy "wystraszenie". Skoro -1 zachowują się przewidywalnie, są widoczne z jednej strony i występują według schematów, skad wniosek, ze to żywe organizmy, a nie specyficzne halucynacje czy nawet martwe obiekty? Podobnie Addendum stoi za tą tezą: o wiele łatwiej zarazić halucynacjami niźli bytami. Nie widzę, skąd pojawił się wniosek o bytach.
Podobnie ma się sprawa ze "straszeniem": przedstawione zachowania sugerują bardziej zwrócnie uwagi (nasilenie się anomalii przy próbie zaśnięcia, odgłosy przy odwróceniu się1).
Procedury są niedopracowane: brak wzmianki o zarażaniu i nie trzymaniu obiektu obok mu podobnych, Manifestacja objawia się zawsze o godzinie 1:11, nie znika normalne: też nie jest wspomniane. Dopisując do tego miejscami kolokwialny język, jak "przechadza się", "Zazwyczaj pojawia się chwilę przed zaśnięciem." czy najczęstsza manifestacja jest pierwsza, a druga najczęstsza jest w połowie. Jaki jest schemat zapisywania tej manifestacji, chronologiczna? W naukowym dokumencie zastosowano by jakiś schemat.
Pomysł jest dość przeciętny, widzę to bardziej jako przepisanie Creepypasty do SCP. Przy czym efekt został zachowany z Creepypasty: nudny, oklepany i zupełnie nie straszny. Ze względu na to, że lubię wizję obiektu, nie daję minusa. Ze względu na typowość manifestacji (twarz, chude ręce, kot, oczy i gałęzie), gdzie brakuje tylko odgłosu łańcuchów, napisów "pomóżcie" i silnego wiatru, nie mogę dać plusa.
Więc daję głos neutralny, przy czym mocno odczuwam, że raport był pośpiesznie wyjęty z sandboxa. A niedopisany skip może powodować niestrawność, uwaga.
Faktycznie, okreslenie byt może być dziwne. Poprawię zarowno to jak i mało naukowe zdania.
chude ręce
Gdzie Ty tam masz chude ręce? Ja widzę długie.
raport był pośpiesznie wyjęty z sandboxa.
Wątek na forum stał dawno. Te dwie osoby co odpowiedziały dały w porządku więc czekałem na zdjęcie. I wrzuciłłem. Ale nie pamiętam abyś tam wystawił krytykę. :P
Chude, długie, fakt faktem wszystkie byty mają takie ręce. Dlaczego nikt nie zrobi potwora z grubymi, krótkimi łapami?
Ale nie pamiętam abyś tam wystawił krytykę. :P
Nie wszędzie mogę być, nie wszędzie mogę coś powiedzieć.