Szanowni Użytkownicy
W imieniu administracji mam przyjemność poinformować was o rozpoczęciu kolejnej akcji na naszej stronie.
Niemniej nie będzie to zwykła akcja. Jest to długofalowy plan, którego celem jest doprowadzenie do stworzenia, naszego własnego utworu muzycznego. Całość została dokładnie przemyślana, zorganizowana, a szanse na sukces są duże.
Jednak osiągniecie naszego celu, jakim jest stworzenie utworu, potocznie zwanego piosenką, nie będzie możliwe bez waszej pomocy.
Dlatego stawiam przed wami pierwsze zadnie. Piosenkę będziemy realizować w formacie tzw. coveru. Dla niewtajemniczonych - oznacza to, że wybierzemy jakiś utwór muzyczny, napiszemy na jego podstawie własny tekst, który potem nagramy, jako podkładu używając muzyki pochodzącej z oryginału.
W związku z tym proszę was o umieszczenie propozycji utworu, który waszym zdaniem powinien być przez nas wykorzystany. Może to być naprawdę dowolny utwór - wesoły, ponury, szybki, wolny, dziwny, niepokojący, skoczny itd. Nie ma ograniczeń w propozycjach.
Jeśli masz ulubioną piosenkę i zawsze marzyłeś by jej słowa mówiły o SCP - to Twoja szansa.
Proszę byście propozycje umieszczali, pod niniejszym postem, zgodnie z poniższym schematem:
Utwór; wykonawca - link do utworu
Przykłady:
Ghosts; MandoPony - https://www.youtube.com/watch?v=v1B80DsHwc8
The White Stripes; XL Recordings - https://www.youtube.com/watch?v=0J2QdDbelmY
Jak wspomniałem nie ma formalnych ograniczeń, oznacza to, że każdy z was może przedstawić więcej niż jedną propozycję. Prosiłbym jednak byście zachowali przy tym pewne zdroworozsądkowe granice i pamiętali, że wokal będzie wykonywać najpewniej jedna osoba, a także, że możliwe musi być użycie muzyki z proponowanego utworu pod względem praw autorskich (co może rodzić problemy w przypadku utworów wydawanych przez większe wytwórnie; niemniej takie propozycje też możecie dawać).
Funkcję koordynatora akcji pełnić będzie Futurity, czyli ja. W razie jakichkolwiek wątpliwości czy pytań z nią związanych, proszę zwracać się do mnie na PW.
Drodzy użytkownicy, liczymy na Was i Wasz różnorodny gust muzyczny.
Także klawiatury w dłoń i niech słuch was prowadzi.
Propozycje proszę składać do 18.03.2017 do godziny 18.00.