Pierwszy obrazek
Licencja: Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported
Źródło: Link
Nazwa: Empty book
Autor: Lionel AllorgeDrugi obrazek
Licencja: 1.0 Universal
Źródło: Link
Autor: Markus Spiske
Chciałem je wykorzystywać do pomocy, nie tylko zamykać i ich pilnować.
A było tak dobrze. Gdyby nie ten element traktujący zerojedynkowo anomalie i Fundację jako oczywistość, to praca o wiele bardziej by mi się podobała. O wiele bardziej.
Z lekkim wahaniem przyłożyłem sobie broń do skroni. Ostatni raz spojrzałem na mojego rozmówcę i nacisnąłem spust.
Ale to mi się cholernie podoba. Wizja lojalności i pewności w przełożonych jest tutaj bardzo atrakcyjna. To, jak takie wydarzenie może wpłynąć na personel jest niesamowite. Bardzo dobry fragment.
Ale mamy jednak jeden dobry fragment i jeden kiepski fragment. Całokształt jest w porządku. Mimo wszystko muszę przyznać, że praca mi się podoba, przez co jestem w stanie dać plusa. Acz nie ukrywam, wątek anomalii wiedzącej o Fundacji gryzie mnie jak cholera. Wolałbym, aby było to zarezerwowane na jedną serię, nie ma powodu tego wszędzie "wciskać".
Dzięki za plusa. Wypowiem się jeszcze odnośnie tego "słabego" fragmentu - nie wspomniał nigdzie o Fundacji. Mówił ogółem o wszelkich organizacjach chcących działać w ten sposób, nie o SCP. Out-universe powiem, że ten facet nie ma pojęcia kto tu przysyła tych wszystkich ludzi, tak jak nie wie kto go tam zamknął jak i nie wie czym jest Fundacja SCP.
Szczerze: to tym gorzej, że istnieje tu sytuacja "anomalie — chowanie" bez udziału Fundacji. Jedynie Fundacja dokonuje klasyfikacji na anomalie i zabezpieczanie: bardzo dziwnie to brzmi w ustach innych.
Ma to niejako związek z moją planowaną pracą konkursową, poza tym warto też pamiętać, że nikt (nawet anomalie) nie są nieomylne i facet po tak długim pobycie w takim miejscu mówi co mu ślina na język przyniesie, na pewno nie jest całkiem normalny. Może się mylić co do celów poszczególnych GOI.
Może jestem po prostu mniejszym złem? (…) Albo większym?
Is that a witcher reference?
A co do samego raportu - ciekawy koncept, bardzo dobre wykonanie, miło się czytało. Nic tylko plusować.
Dobry i solidnie wykonany raport z dobrą historią i oryginalnym pomysłem. Daje plusa.