http://scpsandbox-pl.wikidot.com/sandboxjaho1
Dopiero co zaczynam go pisać więc proszę o wyrozumiałość.
Nowe pomysły do dodania do raportu mile widziane.
Popełniasz błąd już na początku, młody adepcie formatowania Wikidotu. Łap poprawne formatowanie:
[[>]]
[[module Rate]]
[[/>]]
**Identyfikator podmiotu:** SCP-PL-XX
**Klasa podmiotu:** Bezpieczne/Euclid/Keter (wybierz jedną klasę)
**Specjalne Czynności Przechowawcze:** (opis protokołu bezpieczeństwa)
**Opis:** (opis podmiotu)
**Dodatek:** (opcjonalne opisy dodatkowe)
(poniższy moduł musi znajdować się na samym dole strony)
[[footnoteblock]]
[[div class="footer-wikiwalk-nav"]]
[[=]]
<< [[[SCP-PL-x]]] | SCP-PL-x | [[[SCP-PL-x]]] >>
[[/=]]
[[/div]]
Nie rozgrzebuj go bo nie zostanie poprawnie odczytany i będzie brzydko.
Ponownie, skupiasz się bardziej na potworze niż na historii. Sam obiekt to nic innego jak nieco przerobiony SCP-513-1.
Jeżeli chodzi o rozmowę personelu, brzmi ona niczym podsłyszana na przerwie w podstawówce. Dorosłe osoby tak nie mówią. I poważnie… creepypasty w Fundacji?
Popełniasz ten sam błąd. Nie skupiasz się na tym czym chcesz zaciekawić czytelnika, a na tym żeby napisać kolejnego potwora z tysięcy. Nie tędy droga.
SCP to nie lodówka. Nie wystarczy kilka razy pootwierać, aby pojawiło się coś nowego. Twoje pomysły właściwie się od siebie fabularnie nie różnią, i ciągle skupiasz się nie na fabule, a na formie anomalii. Jak powiedział Larry, nie tędy droga. W ostatnim czasie przedstawiałem Ci wszelkie warianty krytyki, od konstruktywnej, przez szybką aż po osobistą. Niestety, nie widząc w tym sukcesu zmuszony jestem do cięższej artylerii.
Lurk moar.
Po prostu daj sobie czas, nie musisz pierwszego tygodnia wrzucić swojej pracy. Ja pierwszą pracę opublikowałem po roku i została usunięta. Pierwszy sukces zaliczyłem po dwóch latach. Oczywiście, przy każdej swojej pracy byłem pewny sukcesu i wysokiej jakości, ale suweren okazał się nieugięty. Ale dzięki temu zrozumiałem, czego oczekuje publiczność, co się sprzedaje, a czego unikać. Podobną ścieżkę musisz przejść Ty, ponieważ jest to jak seks: mogę powiedzieć, co to za uczucie, ale każdy zrozumie to w pełni dopiero po spróbowaniu.
Na koniec mały cytat z mojego eseju, Podstawy. Bardzo bym chciał, abyś go przeczytał.
Chcesz dodać swoją pracę? Wspaniale, cudownie, już Cię lubimy! Serio, wielu z nas jest pisarzami, ale każdy z nas jest czytelnikiem: artykuły to główny powód, dlaczego tu jesteśmy. I z przyjemnością pomożemy powstać owemu artykułowi!
Widzisz nasz entuzjazm? Jesteśmy podekscytowani za każdym razem, jak słyszymy słowa "nowy raport". Włosy stają dęba, ślinka cieknie, serce przyspiesza, a kolana się uginają. Dla niektórych raport jest wręcz jak kobieta: tak reagują.
Więc, kochany, dlaczego chcesz nam coś napisać w 5 minut i wrzucić byle jak, olewając zasady, poradniki, a co z tym idzie nas? Kup kiedyś piękną, świeżutką przekąskę dla pupila, pomachaj mu nią przed nosem, słodkim głosem obiecaj smakołyk, a następnie wyrzuć ją przez okno, spal, zakop, i spal jeszcze raz. Mina Twojego pupila będzie taka sama jak nasza.
Dam sobie trochę czasu, przystopuje trochę z pisaniem dopóki nie wymyśle czegoś ciekawego.
Może napisze SCP-pl-3310-J Telefon trudny do zniszczenia?
Bo obiektów Joke jest trochę mało a nawiązanie do noki 3310 wydaje się ciekawe.
Nie tylko jest mało ciekawe ale i nieoryginalne. Niezniszczalna nokia to imo słaby materiał na joke.