Obrazki zostały usunięte ze względu na niepodanie licencji, PA zajmują się poszukiwaniem substytutów.
Odpowiadam do pierwszego posta dla widzialności.
Obrazek 1
Obrazek jest zmodyfikowaną wersją tego (link), autorem jest Nicolas Alejandro, licencja to CC BY 2.0
Obrazek 2
Obrazek jest zmodyfikowaną wersją tego (link), autorem jest Kheel Center, licencja to CC BY 2.0
-1
Ciekawa propozycja, ale jak mówiłem na discordzie: wolałbym to widzieć na zwykłej liście, jako sfiksowanego manipulatora rzeczywistości, któremu wydaje się, że jest Fundatorem. To co mamy tutaj jest niestety zbyt mało rozwinięte (właściwie wszystko opiera się na tym, ze to Fundator), i widywałem to już w lepszej formie (aby o grupach nie wspomnieć).
Praca jest napisana dobrze. Ale sama idea… hm. No ok, Fundator. Jest to 001. Ale raport bardziej skupia się na samym fakcie roli postaci niżli na jej właściwościach. A załącznik 001-D to wg mnie niepotrzebne zapychanie strony.
Wolę nie dawać ocen neutralnych, ale w tym przypadku byłaby ona naciągana. Szala waha się ku minusowi i jego dam. Nie tego oczekuję od 001. Przynajmniej nie w takiej formie.
To nie jest zupełnie co można oczekiwać od 001. Powinna być ona ciekawa jak i w jakiś donośny sposób wpływać na obecny stan świata. Czego Fundator nie robi.
Ta postać jest po prostu naciągnięta. Naciągnięta tajemniczość, nie ugruntowane zachowania samej postaci, jej sposobu bycia, jak i kompletnie z dupy pozycja O5 do niej. Z tekstu nie da się wywnioskować żadnego normalnego powodu dlaczego tak jest, sam fakt stworzenia polskiej Fundacji gówno w tym momencie znaczy.
Niestety daje -1.
Dziwna rzecz:
W identyfikacji podmiotu jest napisany tylko kryptomin, i że nie określono…
…a zaraz w opisie jest SCP-PL-001.
Ale plus i tak idzie.
Udzielam, czas do 2 lipca 2021.
Prosiłbym o przedłużenie czasu do końca lipca z uwagi na brak możliwości aktywności przez ostatni około miesiąc.