Poprzednia edycja: http://scp-wiki.net.pl/forum/t-4260923/mikolajki-scp-ii
Idą idą święta, wanna uśmiechnięta.
To już prawie koniec roku, ależ to zleciało. Naszą małą tradycją jest kończenie wspólnego okresu zabawą, która będzie przechodzić swoją trzecią edycję!
Mikołajki to znana chociażby ze szkół zabawa, gdzie grupa osób jest anonimowo dobierana tak, aby każdy dał komuś prezent i od kogoś go otrzymał: wiemy jedynie, komu dajemy prezent, a nie mamy pojęcia, kto daje nam. Jest to nie tylko okazja do wspaniałej zabawy i zrobienia dobrego uczynku, ale i naturalnie możliwość otrzymania równie wspaniałego prezentu! Następnie zaś wszyscy starają się zgadnąć, kto był ich sekretnym mikołajem i chwalą się, co dostali.
Jako, że jesteśmy internetową społecznością pisarzy to większość prezentów może być po prostu opowieściami czy innymi kawałkami pisarstwa. Ale nie ograniczajcie się: gry, muzyka, animacja, filmy, obrazki, gify, cokolwiek pokaże Waszą kreatywność i może być wysłane przez internet ma miejsce! Dawanie PSC czy kluczy do gier będę uważał za lenistwo i takiego prezentu raczej nie przyjmę: liczy się kreatywność i prezent "od nas", zrobiony własnymi umiejętnościami.
Rok i dwa lata temu niektórzy otrzymali:
- ten oto wspaniały obrazek: https://cdn.discordapp.com/attachments/273170027560042496/394543484008267776/Fidoze.jpg
- opowiadanie o nim samym
- propozycję SCP-PL-001
- raporty i opowieści wszelkiej marki
Jednak możliwości są nieograniczone. Kto wie, na co wpadniecie… i co dostaniecie.
Teraz przejdźmy do spisu zasad i opisu, jak to wygląda.
- Od 18-11-2018 do 30-11-2018 trwają zapisy uczestników w tym wątku. Miło będzie, jeśli uczestnik zadeklaruje, co chce dostać: łatwiej będzie tajnemu mikołajowi dać odpowiedni prezent.
- 01-12-2018 bądź z dziennym opóźnieniem przystąpię do magicznego losowania uczestników- każdy otrzyma swojego wybrańca, o czym napiszę na prywatnej wiadomości.
- Aż do 22-12-2018 macie czas na tworzenie swoich prezentów i przesłanie ich do mnie w wiadomości prywatnej. Będą u mnie bezpiecznie zapisane i w odpowiednim terminie wydane.
- Jeśli jednak uznacie, że nie jesteście w stanie dać prezentu do tego terminu to bardzo proszę: dajcie znać. Są różne sytuacje w życiu i nikt na nikogo nie będzie krzyczał, a ja będę miał czas przygotować zamiennik.
- 24-12-2018 to ten przyjemny dzień, gdy wszystkim rozdam prezenty na prywatnej wiadomości i zachęcę do pochwalenia się tutaj i zgadywania, kto Wam to dał.
- 27-12-2018 to dzień zakończenia inicjatywy i wyjawienie, kto do kogo został przydzielony.
To był taki terminarz, teraz garść ogólnych zasad:
- Wygadanie się, kto komu daje prezent jest uznanie za psucie zabawy.
- Nie przesłanie prezentu w terminie i nie poinformowanie o tym będzie uznane za psucie zabawy.
- Narzekanie na swój prezent będzie uznane za psucie zabawy.
- Psucie zabawy zakończy się spotkaniem ze mną i rózgą. I blokadą na przyszłe inicjatywy mikołajkowe.
Jeśli chcecie, bym cokolwiek wyjaśnił, zachęcił czy po prostu zmienił to dajcie proszę znać: do czasu losowania śmiało mogę wprowadzać zmiany. Jestem również bardziej niż chętny odpowiadać na Wasze PW w tej sprawie, ponieważ chcę, by ta inicjatywa byłą równie (jak nie większą) dobrą zabawą jak ostatnia!
Jednocześnie kilka uwag. Powyższe to głównie copypasta z poprzedniej edycji… bo po co zmieniać dobre. Jednak nie chodzi nawet o moje lenistwo- jestem w Holandii i mam tylko telefon. Dlatego moje możliwości na wiki są dość ograniczone. Miejcie to proszę na uwadze.
Jednocześnie bez zmartwień: reszta administracji jest w pogotowiu. W razie czego przejmią zabawę i show will go on.
Mimo wszystko pamiętajcie się kontaktować ze mną na pw czy discordzie w razie czegokolwiek odnośnie inicjatywy.
To co, trzy cztery hajpujemy? Kręcimy te lajki, kręcimy!